Over ons

LONNEKE JANSSEN

Vanwege mijn interesse in het gedrag van paarden ben de opleiding tot instructeur paard en gedrag gaan volgen bij Annemarie van der Toorn. Hoe verder ik in deze opleiding vorderde, hoe meer ik bij sommige paarden ging twijfelen of het enkel en alleen gedrag betrof. Daarom ben ik me meer gaan verdiepen in het fysieke aspect van het paard ben ik afgestudeerd aan The Vluggen Institute als Equine Osteopath/ paardenosteopaat.

CV Lonneke
2021 – heden Veterinaire homeopathie; Homeopathie Academie Nederland
2017 – 2021 Equine Osteopath; The Vluggen Institute
2019 Alumni training/ effectieve training; E-quine.com
2015 – 2018 Equinoloog (instructeur paard en gedrag) ; E-quine.com / Annemarie van der Toorn
2017 Alumni training e-quine.com; trainen van jonge paarden
2017 Basisopleiding manuele lymfedrainage; de Blauwe hengst

JACOB EYCK

Vanuit mijn interesse in paarden ben ik de opleiding tot hoefsmid gaan volgen. Nadat ik deze heb afgerond ben ik naar the American School of Equine Dentistry in Amerika geweest om mij hier verder te specialiseren als gebitsverzorger. Op dit moment volg ik cursussen en korte opleidingen om me verder te specialiseren in deze vakken. Eén van de cursussen die ik heb gevolgd is sporthorses & therapeutic shoeing with wts products om aan de hand van een röntgenfoto de stand van de hoef te bepalen en het beslag hierop aan te passen zodat paarden optimaal kunnen presteren. Ik werk graag samen met dierenartsen, osteopaten etc. om samen tot het beste resultaat te komen.

CV Jacob
2017 Vervolg Sporthorses & therapeutic shoeing with WTS products
2016 Sporthorses & therapeutic shoeing with WTS products;
2013 Opleiding tot gebitsverzorger; American School of Equine Dentistry
2011 – 2013 opleiding tot hoefsmid; NHB Deurne

 • HOEFSMEDERIJ
  Als hoefsmid moet je altijd rekening houden met de stand en de beweging van het paard. Je wil de hoeven in optimale gezondheid houden zodat het paard zich soepel kan voortbewegen.

  Als hoefsmid moet je altijd rekening houden met de stand en de beweging van het paard. Je wil de hoeven in optimale gezondheid houden zodat het paard zich soepel kan voortbewegen.

 • GEBITSVERZORGING
  Door het gebit gezond te houden voorkom je blokkades, kan je paard de ingenomen voedingsstoffen beter opnemen, het bit beter aannemen en voorkom je verwondingen in de mond van je paard.

  Gebitsverzorging is net zo belangrijk als goede voeding, regelmatige hoefverzorging en een goede huisvestiging voor uw paard. Door het gebit gezond te houden kan je paard de voedingsstoffen beter opnemen, het bit beter aannemen en voorkom je verwondingen in de mond van je paard.

 • OSTEOPATHIE
  Het lichaam is opgebouwd uit drie verschillende systemen die alle drie vrij moeten zijn van blokkades om het lichaam optimaal te laten functioneren.

  Het lichaam is opgebouwd uit systemen die in evenwicht moeten zijn om te kunnen samenwerken. Om dit evenwicht te behouden is het van belang dat alle structuren in een lichaam soepel kunnen bewegen en er geen blokkades zijn.

 • TRAININGEN
  Een paard handelt te allen tijde vanuit instinct. Probeer je paard te begrijpen, waarom doet hij wat hij doet?

  Een paard handelt te allen tijde vanuit instinct. Probeer je paard te begrijpen, waarom doet hij wat hij doet?

Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact op om een afspraak te maken: Jacob (06-36141034) of Lonneke (06-13434734)

WILT U IN CONTACT KOMEN MET ONS STUUR DAN EEN BERICHT